Vedfyring den sikreste oppvarmingen på kalde vinterdager

Kald vinterdag

VEDOVN ER DEN SIKRESTE VARMEMILDEN

Vedfyringer den sikreste varmekilden

Moderne vedovner er viktig for kalde vinterdager

De fleste hus- og hytteeiere blir overrasket når strømmen blir borte. Dette hender relativt ofte, og det kan vare i fra timer til dager.

Selv med moderne varmepumper, blir det kaldt da. Det som hjelper da om en ikke har vedovn, er å kle seg godt, og håpe at vannet ikke fryser. Sørg derfor for å ha en god vedovn, og tørr ved. Les mer om ved her

Prismessig er veden om en kjøper den i storsekk, et rimelig alternativ. Den koster da ca kr 0,78.pr KWH. Skaffer du veden selv, bestemmer du selv prisen. Har du tilgang til noe skog, kan du lage veden på fine soldager, og la den ligge et års tid til tørk. Om huset er fra før 2010 og du tar forbrenningslufta til ovnen fra rommet, vil du da også ha et ventilasjonsanlegg. Når ovnen trekker ut eksisterende luft, tilføres frisk luft utenfra ved ventiler og utettheter i huset, og det er derved alltid frisk luft inne.

Se vår store utstilling på Torpo av ovner, peiser og innsatser. Få hjelp til å velge den som passer for deg, og hjelp til fagmessig montering.

Det som naturlig hører med til vedfyring, er askespade og askespann  som er metallbøtte med lokk, en liten øks, feiesett til rengjøring i ovn, tennbriketter, og en vedkurv. Alt dette får du også kjøpt hos Ebriola

Rentbrennende ildsted

Rentbrennende ildsted er viktig for både inne- og uteklima. Du kan rengjøre, lufte og forberede deg så mye du orker, men har du et ikke-rentbrennende ildsted slippes det ut mer partikler i luften fra vedfyring enn det rentbrennende ildsteder gjør. Har du en gammel ovn på hytta bør du skifte den ut med en ny. Det er bedre for både inneklima og uteklima. Se det store utvalget i Ebriola sin utstilling.

Ofte stilte spørsmål,  LES HER
Brannsikkerhet, LES HER
Fyrer du riktig i ovnen, se denne videoen fra Sintef
Tilbake til hovedmeny,  TRYKK HER

Vedfyring er den sikreste oppvarmingen

Main Menu

Denne websiden benytter cookies for å gi innhold et personlig preg, for å levere sosiale mediefunksjoner og for å analysere trafikken vår. Du kan velge om du ønsker å vise nettstedet med eller uten cookies.