40 CBS_BLACK

Bildet viser Dovre 40  CBS i sort lakk

Om Dovrepeisen

Dovrepeisen verdens eldste peisprodusent – Helt siden 1933 har Dovre varmet det norske folk. Det startet med Dovrepeisen, som på rekordtid revolusjonerte hele peismarkedet.

Nyskapningen hadde såkalt «konveksjonsoppvarming» – og den helt spesielle støpejernsinnsatsen gjorde det enkelt for folk flest å mure sin egen peis. Det i seg selv var en verdensnyhet.

Men best av alt var at den nye peisen fikk luften til å sirkulere på en måte som ga en helt annen og bedre spredning av varmen. Ideen var så unik at man fikk nærmere 50 års verdenspatent på den. Den dag i dag benyttes prinsippet fra den første Dovrepeisen av våre konkurrenter over hele verden.

Dovrepeisen ble en suksess både her hjemme og ute i Europa, og etter hvert ble kapasiteten for liten for Ulefos Jernstøperi der det hele startet. I 1981 gikk derfor den nåværende eier sammen med Schløsser Møller gruppen for å føre tradisjonene videre  gjennom å flytte produksjonen til Weelde i Belgia.

Og nok en gang skulle Dovre vise seg å ligge i forkant av  utviklingen. I 1991 introduserte vi en helt ny generasjon ovner – den rentbrennende peisovnen. Takket være det dobbelte forbrenningssystemet blir så godt som all energien omdannet til varme, i stedet for å gå opp i røyk. Og slik sørger denne miljøvennlige ovnen for at vedforbruket kan reduseres med nærmere 40% i forhold til de gamle ovnene.

bolgg-06

Dovre produserer sine ovner og peiser med grønn energi

Fra den spede begynnelsen med den første Dovrepeisen, har Dovre utviklet seg til en stor og moderne produksjonsbedrift med et av Europas største støperier. Her støpes også ovner og peiser for andre leverandører i varmemarkedet, i tillegg til et bredt utvalg av komponenter til annen industri. Tradisjonen tro jobbes det kontinuerlig med produktutvikling, for å kunne tilby nye og spennende produkter med samme  høye standard og kvalitet som Dovre er kjent for. Ovner og  peiser fra Dovrepeisen overlever generasjoner og gir en  varme som også varmer sjelen.

Ovnene er støpejernsovner som holder godt på varmen, og har tradisjonelle og moderne design. Flere av ovnene er konveksjonsovner som ikke blir ekstremt varme, og alle tilfredsstiller de strenge kravene til utslipp.​

Fra år 2000 har Nordpeis overtatt merkevaren Dovre. Nordpeis leverer da fortsatt flere av produktene til Dovre, samt har delelager. Nordpeis er også en av våre leverandører.

Ta kontakt så gir vi deg mer informasjon om ovnen du liker og et godt tilbud og om ønskelig ferdig montert.

Tilbake til hovedmeny, TRYKK HER

Main Menu