Moderne peis- og vedovner.

Ebriola

DIN LOKALE FAGHANDEL PÅ OVNER,  PEISER OG PIPER

Dette er noen eksempler på slike Ebriola har solgt og montert av moderne peisovner

Dette er amatørbilder men de viser hva Ebriola kan levere

Heta sin miljøprofil,   LES MER HER

Moderne peisovn 3 – 8 KW

Som erstatning for peis som er fjernet, og vegger / gulv pusset opp og flislagt.

Ovn med kleberstein som erstatning for eldre peisovn

Både dekorativ og effektiv ovn og med varmemaganiserende effekt.

Peisovn  4 – 9 KW i hvit utførelse med toppmontert røykuttak

Med toppmontert røykuttak får du ca 1 kw ekstra effekt.

Moderne peisovn 4 – 9 KW

Med varmelagringsstein som erstatning for stor åpen murt peis som er fjernet.

Moderne peisovn 3 – 8 KW med kleberstein 

Som erstatning for eldre peisovn. Ebriola fjerner den gamle ovnen, og leverer komplett ny ovn med minimale støvplager. Det benyttes spesialutstyr både til boring og  støvsuging, noe som sparer husmora for unødige vasketimer.

Peisovn 3 – 8 KW med kleberstein og varmemagasin

Denne som erstatning for stor åpen murt peis. Ebriola har fjernet peisen, samt reparert vegger, lagt skiferplater på gulv der peis har vært, og levert komplett ovn.

Matlagningsovn  montert som erstatning for eldre vedovn i eldre hytte.

Eldre vedovn fjernet, og brannmur og pipe malt med Heydi hvit sementmaling og ny ovn koblet til pipe med nye rør. Her er valgt en matlagingsovn, og Ebriola har flere ovner med steikeovn i sitt utvalg.

Dovre 525 CB Effekt 3,8 – 7 KW

Montert denne i eldre hytte med dårlig isolasjon i stedet for murt gruepeis som er fjernet. Dovre har mange modeller som er mer klassiske med effektiv utnyttelse av veden, og som passer spesielt i gamle hus / hytter.

Heta 40 H peisovn 2-6 KW  

Som erstatning for eldre peisovn. i hytte fra ca 1975. Denne ovnen passet godt inn med hensyn til størrelse, varmebehov og pris for kunde.

Ebriola fjernet den gamle ovnen, og leverte komplett ny ovn med minimale støvplager.

Peisovn 2-7 KW med tilkobling isolert stålpipe

Denne montert i nytt tilbygg der Ebriola leverte og monterte både ovn og pipe.

Nordpeis Quadro peisovn tilkoblet isolert stålpipe 4 – 8 KW

Ebriola montert dette  i nyere arkitekttegnet hytte som oppvarming og peiskos.

Dovre Sonata støpejernsovn  3,3 – 7 KW

Montert denne i eldre hytte med dårlig isolasjon i stedet for murt gruepeis som er fjernet. Dovre har mange modeller som er mer klassiske med effektiv utnyttelse av veden, og som passer spesielt i gamle hus / hytter. Sonata er en ypperlig ovn som med sin klassiske utseende passer godt inn i de fleste hytter uansett alder. Den varmer svært godt.

Peisovn med klebersteinsbekledning

Er et godt alternativ når en skal bytte ovn er å velge ovn med kleberstein eller kakkelbekledning. Arbeidskostnad med å bytte ovn, er stort sett det samme uavhengig hvilken ovn som velges, og da er det ofte, som ved valg av maling, lurt å heller velge kvalitet. Ebriola har stort spekter av slike ovner med og uten stekeovn, og også med kakkelbekledning i mer enn 40 farger.

Peisovn 4-9 KW i hvit utførelse

Noen ovner kan leveres i flere farger, foruten keramikk i over 40 farger. Kom innom for å se noe av utvalget.

Peisovn 4 – 9 KW med stort varmemagasin

Flere av ovnene Ebriola leverer, har plass til varmemagasin. Det er rommet over brennkammeret som fylles med steinskiver, ofte laget av kleberstein. Dette gjør at ovnen holder vesentlig lengre på varmen. Ved valg slike ovner, må alltid gulvet sjekkes, da vekta av ovnen kan bli forholdsvis stor. Ebriola kan hjelpe til med å sjekke gulvet.

Peisovn med sidevindu

Mange av ovnene har sidevindu, noe som kan være lurt når det er ønskelig å se varmen også fra siden. Husk at varmestråling fra sidevinduer er vesentlig større en ovnsider uten sidevindu. Dette med tanke på avstand til brennbart materiale.

Peisovn med sidevindu og varmemagasin

Med vårt store utvalg av ovner, er det mange valgmuligheter. Kom innom, gjerne avtal tid, så kan vi veilede deg til å velge rett ovn. Ebriola sin  policy er at du som kunde på sikt skal være fornøyd med valget av ovn. Dette er en viktig investering, og derfor bruk heller tid på å planlegge ditt kjøp av ovn istedet for å bare tenke pris.

Dovre 525 CB 3,8 – 7 KW

Dette er en av klassikerne til Dovre, en støpejernsovn som varmer godt, og med sitt design passer godt i de fleste hytter og hjem.

Plassering av ovn

Spør om hjelp og råd fra Ebriola til plassering av ovn. Ikke alle piper er like, de fleste nyere piper er Leca elementpiper, og disse igjen har flere produksjons-år og modeller.  I tillegg til de tradisjonelle teglpipene som ofte med er med en luftkanal, er det andre elementpiper som har vært på markedet, så som, Anki, Joga, Icopal for å nevne noen. Alle disse skal ha sin tilpassede røykinnføringsenhet der røykrøret fra den nye ovnen gå inn i, og tettes med pankningssnor.

Velg rett plate under ovnen

Når du kjøper ovn, må du også ha plate under ovn for sikkerheten. Der kan du velge mellom mange standard fasonger, mål og materialer / farger. I tillegg kan Ebriola skaffe plater på spesielle mål, også tilpasset konkrete ovner. Ebriola har stort lager av plater for det meste klart glass eller sort emalje i 1,5 mm utførelse, Ved valg av plate, be gjerne om om råd.

Dovre  425 CB 2,6 – 9 KW

Er en av klassikerne fra Dovre med stor vamekapasitet. Her plassert i eldre hytte på fundament etter gammel ovn / peis, og koblet til pipe i bakkant.

Heta Scan-Line 520 B med bakerovn

Dett er en vakker og god ovn med mulighet for å steke pizza til kveldens kos. Den kan kobles til pipa, som de fleste andre ovner, både topp og bak. Noen ganger må en bruke toppmontering grunnet pipa`s plassering for å få røret på rett plass inn i pipa. Dette vil Ebriola hjelpe til med å vurdere.

Moderne peisovner

Er en annen verden i forhold til de gamle ovnene. Røykgasstemperaturen som går ut i pipa er under det halve, med derpå bedre fyringsøkonomi og mindre fare for pipebrann etc. Det er også et vakkert syn å se på bålet når det brenner med lun fin flamme og avgir varme til omgivelsen både som strålevarme fraglassruta, og også konveksjonsvarme fra luftspaltene som slipper ut varm luft fra det doble laget med plater ovnen er bygget opp av.

Velkommen som kunde hos Ebriola

Foruten salg og montering av ovner, rehabiliterer vi peiser, piper og selger / monterer nye stålpiper tilpasset alle typer ildsteder. Ta gjerne med tegninger, foto og målskisser og kom innom for å få tilbud. Ring gjerne på forhånd, da vi kan være ute på kundebesøk eller montering. Du kan gjerne avtale besøk på kveldstid om det passer bedre. Ring Ebriola 97187181

Dette er kun eksempler på noe av det vi har levert og montert innen ovner.

Velkommen til en hyggelig ovnsprat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Main Menu