scan-line-8-kleberstein-svart

Bytt til en rentbrennende vedovn / peis

Rentbrennende vedovner

Gamle vedovner slipper ut mye sotpartikler,  samtidig som de varmer dårlig. Halvparten av varmen fra veden går nemlig ut gjennom skorsteinen. Bytter du til en moderne, rentbrennende ovn, får du mindre utslipp og et varmere hjem. Med en slik ovn vil ca 80 prosent av energien fra veden gi romvarme.

Vedfyring øker ikke CO2-konsentrasjonen i atmosfæren, og regnes derfor som en miljøvennlig varmekilde.

Rentbrennende vedovn egner seg godt for deg som:

 • Har lagringsplass for ved.
 • Kan plassere ovnen i det rommet du trenger mest varme.
 • Har åpen planløsning slik at varmen sprer seg til andre rom. Ettersom varmen stiger oppover, er det lurt å plassere ovnen i underetasjen.
 • Ønsker en alternativ oppvarmingskilde til strøm eller en luft-luft varmepumpe.
 • Ønsker å kombinere vedovn med andre fornybare varmekilder.

Energimerking

Økodesignmerking betyr at produktene må oppfylle minstekrav knyttet til energi-effektivitet. Dette kalles krav til økodesign, og målet med disse er å redusere negativ miljøpåvirkning gjennom hele produktets livssyklus.

Dovre AS

Energimerking

Økodesignmerking betyr at produktene må oppfylle minstekrav knyttet til energi-effektivitet. Dette kalles krav til økodesign, og målet med disse er å redusere negativ miljøpåvirkning gjennom hele produktets livssyklus.

Dovre AS har drevet forskning og utvikling sammen med SINTEF Energi AS og Norges forskningsråd.

Dette forskningsarbeidet har ført til at Dovre i dag kan tilby noen av verdens beste ildsteder. Partikkelutslippene er redusert med over 75 % sammenlignet med ildsteder som ble produsert før 1998.
De beste ildstedene kan i dag ta ut mer enn opptil 84 % av energien i veden til oppvarming av et rom. Ildsteder produsert før 1998 tok ikke ut mer enn 40 % av varmen under rolig fyring.

Reell varmeavgivelse til rommet

En viktig del av arbeidet med å utvikle nye ovner er å finne løsninger som gjør at vedovnen som punktopp- varmingskilde fremdeles kan benyttes i morgendagens hus.

Den beste løsningen som vil kunne gi jevnere effekt tilført rommet og samtidig redusere utslipp er å øke ovnens varmelagringskapasitet.

 

Dovre sin miljørose

Energiklasse

HETA PASSER PÅ MILJØET

«Miljøet og våres felles framtid ligger oss på hjertet. HETA har i mange år arbeidet intenst på miljøvennlig produksjon av rent brennende vedovner til gagn for miljøet.»

Alle HETAs ovner har en imponerende høy brenneverdi, faktisk over 80%, så du får mere ut av veden din, og forurensende gasser brennes opp, innen de forlater skorstenen.

HETAs vedovner er noen av de mest rentbrennende ovner i Europa. De er testet efter gjeldende regler i Norge, Danmark, Tyskland og de nye Ecodesign regler. HETA er dessuten miljøsertifisert efter den internasjonalt aksepterete standarder ÖKO ZERT DIN EN ISO 14001.

HETAs helt unike brennkamre og luftveie betyr, at CO2 og skadelige partikler er redusert til et absolutt minimum.

Den beste løsningen som vil kunne gi jevnere effekt tilført rommet og samtidig redusere utslipp er å øke ovnens varmelagringskapasitet.

Les mer om Heta sin forbrenningsteknologi HER

Nordpeis AS

MILJØ

Når du koser deg foran et ildsted fra Nordpeis, kan du gjøre det med god samvittighet. Alle våre peiser og ovner tilfredsstiller noen av verdens strengeste krav til ren forbrenning. Produktene har høy varmeeffekt, og utnytter veden optimalt.

Utskifting av gamle ovner har ført til en reduksjon av svevestøv siden kravet om rentbrennende ovner kom. Vedfyring i moderne ildsteder anbefales av miljømyndighetene, av hensyn til global og lokal forurensning. Enkelte kommuner tilbyr økonomisk støtte til utskifting av eldre vedovner. Alle våre ovner og peiser er godkjent av ledende testlaboratorier i Europa, og er rentbrennende. Det betyr at ildstedet har dobbelt forbrenningssystem som omdanner gasser og partikler i røyken til varme.

 • Fordelene med rentbrennende ildsteder

  • 90 % av gassene og partiklene i røyken til varme.
  • Minimale røykutslipp.
  • Mulig å være rentbrennende med en lav, kontinuerlig effekt over lengre tid.
  • Fyrer du riktig kan dette bety en vesentlig reduksjon av vedforbruket.
  • Faren for pipebrann er vesentlig redusert.

  Røyken som kommer ut av pipen viser deg om du fyrer riktig

  • Gul-hvit eller svart tyder det på at forbrenningen ikke er fullstendig.
  • Nesten usynlig, bruker du ildstedet ditt riktig.
  • Det er normalt med litt grå-hvit røyk i noen minutter etter hvert ilegg. Dette er vannet i veden som kommer ut som damp.

Dette er litt om hvilket arbeid våre leverandører gjør for å verne om miljøet vårt. Du kan derfor trygt kjøpe slike produkter, og alle ovner Ebriola selger er rentbrennende moderne vedovner og peiser.

Tilbake, TRYKK HER

Main Menu