Har du også en åpen peis som fungerer dårlig, ryker inn, og som du får liten varme fra.

Godt råd fra Ebriola.

I mange tilfeller kan det som alternativ til å rive peisen, være klokt å tilpasse en rentbrennende innsats. Ebriola har lang erfaring fra slike ombygninger, og stort utvalg i peisinnsatser som tilpasses den enkelte peis. Noen gamle gruepeiser er ett klenodie av ett kunstverk, andre er møysommelig murt opp av mosegrodd stein. Om disse kan fungere optimalt, vi du ved slik ombygging få opptil 15 KW varme med opptil 80% virkningsgrad fra en peis som før var til liten glede.

   

Resultat fra slik ombygning / rehabilitering.

Bildet er fra eldre gruepeis med slik innsats montert, og en kjempefornøyd kunde. iDenne peisen var lite hyggelig å bruke, da den røykla stua. Det var stadig problem med trekken, enda det tildigere var montert inn en eldre åpen innsats.

Denne innsatsen ble fjernet, og deretter har Ebriola montert inn en rentbrennde innsats, Valget ble en Jøtul C-400 Harmony med kasettgitter.

Kunden var en dyktig hjelpemann, som gjorde at kostnaden også ble rimelig. Han kunne nå ved hjelp av bilder fortelle og dokumentere for etterslekten mye om peisen.

Fra et stort utvalg av innsatser fra ulike merker, kan Ebriola hjelpe deg med å finne den mest optimale innsatsen også for din peis.

Gamle gruepeiser

Har du en gammel og kjær gruepeis som egentlig bare står til «pynt» og tar plass, kan vi gjøre noe med dette. Vi har lang erfaring med slike peiser som har fått nytt liv med en tilpasset innsats, som også erstatter ovnen som ofte står ved siden av peisen.

I slike tilfeller er det ofte at pipa også blir rehabilitert, der det blir nytt rustfritt rør fra innsatsen til toppen av pipa med nytt rustfritt beslag på toppen. Derved får du  et nytt effektivt ildsted med optimal forbrenning der brannsikkerheten er ivaretatt. Slike oppdrag er søknadspliktige, men Ebriola hjelper deg med søknaden til kommunen. Les mer om rehabilitering av piper her

Våre dyktige leverandører har mange innsatser, og sammen med vår er faring, får vi til det meste.

Dette er ofte et mer omfattende prosjekt, så vi må se på stedet for å vurdere mulighetene.

Ettermontering av ny innsats i eldre peisinnsatser fra Dovre med dører.

For eldre Dovrepeiser med utette dører, og som ikke er rentbrennende, har Dovre utviklet en spesialinnsats som kan monteres inn i den gamle peiseinnsatsen. Denne heter Phoenix  Dette er en rimeligere metode for å få en god peis enn full rehabilitering av peisen. Kontakt oss for å sjekke muligheter for slik ombygging.

FOR FLERE BILDER AV PEISEKSEMPLER, SE HER

Main Menu