Hallingdalspipa er Tolmer Vision stålpipe tilpasset en del eldre hytter

Har du fått fyringsforbud på hytta grunnet brannfarlig stålpipe,, er Hallingdalspipa en rimelig og god løsning. Det er stålpipe i Ø150 sortlakkert og helisolert fra himling og opp av typen Tolmer Vision  som har 25 års materialgaranti.

Hallingdalspipa er sammensatt i ei pakke som inneholder de aktuelle pipedelene du vil trenge til  isolert stålpipe i hytter som fra før har Selcirk stålpipe, og som branntilsynet har gitt fyringsforbud. Den har uisolert rør fra ovnen til 30 cm under himling, deretter helisolert rør videre til toppen av pipa, der det avsluttes med pipehatt. 

Bildet viser en av de mange piper som har fått fyringsforbud grunnet brannfare.

Ebriola kan også levere piper i mange andre dimensjoner, farger og tilpasninger. Vi trenger da en del mål og andre opplysninger for å kunne gi tilbud på dette. Kontakt oss, så lager vi et uforpliktende tilbud  etter beregning.  Når du kontakter oss, vil vi sende deg noen spørsmål om en del mål vi trenger fra deg til beregningen.

 
 

 

 

                      

 

 

 

 

Følgende deler er med i leveransen av «Hallingdalspipa»   (Standardpakke) 

  • 1 tube ovnskitt 350 gram
  • 1 stk uisolert peisrør svart 1 meter Ø150 2 mm
  • 3 stk helisolert element 1.0 meter
  • 1 stk overgang uisolert til helisolert
  • Brannisolasjon i etasjeskille
  • 1 stk toppseksjon med regnhatt Ø 150 helisolert
  • Krage 16-30 gr. 2 delt for helisolert rør 55 x 55 cm

Yttermantelen på den gamle pipa over taket som bekskytter mot regn kan oftest fortsatt benyttes, og derved spare penger.

Brannkrav mellom uisolert peisrør og brennbar vegg er 30 cm. Det betyr oftest at  brannmuren må gå til taket, og overgangen mellom uisolert og helisolerte pipe må være min 30 cm under himling. om det mangler slik brannmur, må helisolert alternativt halvisolert gå helt fra ovnen. I slike tilfeller må standarspakken endres.

Pristilbud «Hallingdalspipa» pr januar 2024 kr 16.000 inkl mva.

Hallingdalspipa lagerføres av Ebriola på Torpo

Send bilde av hytta både utvendig og innvendig, samt målet fra gulvet i hytta til toppen av pipa, så kan vi se på saken. post@ebriola.no

For å gi tilbud på piper generelt, så send epost til post@ebriola.no, vedlagt bilder av huset, så får du svar hvilke mål vi trenger for å beregne pipe til deg, og gi deg et uforbindtlig pristilbud. Legg gjerne ved snitt-tegning av hytta eller huset.

Ebriola kan også hjelpe deg med søknad til kommunen, da rehabilitering av piper er søknadspliktige tiltak.

Tolmer Vision pipe og Morsø støpejernsovn passer godt sammen

Main Menu